Начало / България / Андрей Арнаудов създава сдружение за насърчаване на българската раждаемост
андрей-арнаудов

Андрей Арнаудов създава сдружение за насърчаване на българската раждаемост

Телевизионният продуцент и водещ Андрей Арнаудов събра популярни личности от медиите и изкуството за нов проект, наречен Движение за национална кауза (ДНК). Три са основните цели на новосформираната неправителствена организация – преодоляване на демографската криза, заплашваща оцеляването на нацията ни, връщане на българите от чужбина обратно в Родината и намиране на баланс между интересите на бизнеса и опазването на природата. Основният акцент обаче е върху насърчаването на раждаемостта сред българите, като инициаторите се позоваха на унгарския опит в това отношение.

В интервю за изданието „Всеки ден“, Арнаудов казва: „Ние се фокусираме само върху това какво правят бежанците и имигрантите. Очевидно големият проблем на Европа е, че изчезва. Но аз не искам да говоря като политик как нещо трябва да се промени. Ние искаме да се фокусираме върху това, че не малцинствата, а ние тъпчем на едно място. Ако сме силни, ако имаме млада, енергична нация, каквито са албанците, няма да сме толкова самосъжаляващи се. Албания сега е такава, каквато е била България преди 130 години.“

Идеята е да се популяризират каузи, които ще помогнат за това, да се оказва натиск институциите за да вземат мерки, както и да се търси съдействие от страна на бизнеса за да се намери решение на проблема.

Пробвайте също

скръбна_вест

Почина Панде Ефтимов

С огромно прискърбие съобщаваме, че днес, след продължително боледуване, е починал Панде Ефтимов – български …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *