Начало / Европа / Шведски националисти на поредно посещение в България
48_n

Шведски националисти на поредно посещение в България

Между 25-и и 28-и март представители на Шведското движение за съпротива отново бяха на посещение в страната ни. Това е поредна визита на националистите, които през 2015 година взеха участие в Луковмарш. У нас те поддържат тесни връзки с Български Национален Съюз. Хенрик Пилстрьом, който е един от водещите дейци на организацията многократно е посещавал Родината ни.

Шведското движение за съпротива е създадено в края на 90-те годни. В последствие, модела на организацията е пренесен успешно и в други скандинавски страни, като Норвегия, Финландия и Дания. Така се формира и по-мащабното Нордическо движение за съпротива (Nordiska motståndsrörelsen), което е и своеобразен нов етап в сътрудничеството между националисти от различни държави. Организацията има и собствен информационен портал, наречен Nordfront (северен фронт), който е сред най-популярните скандинавски националистически сайтове. Освен с националисти от съседните държави, шведите търсят сътрудничество и с други сродни организации в цяла Европа, като за момента най-интензивни са контактите им с Руско Имперско Движение и Български Национален Съюз.  Едно от основните идеи на движението е, че за да могат да се противопоставят успешно на глобалните заплахи, националистите трябва да намерят някаква форма за сътрудничество помежду си в общоевропейски мащаб.

След посещението на шведската делегация стана ясно, че предстои и българска визита в Швеция. Активисти на БНС ще вземат участие в предстояща проява на Шведското движение за съпротива в Стокхолм. Тя ще се проведе на 1-и май и ще е под надслов „На борба срещу финансовата мафия и националните предатели“.

Пробвайте също

Partizanskata 4eshma (1)

Антибългарска провокация в Босилеград

За поредна провокация, извършена от сръбски шовинисти съобщиха от българския Културно-информационен център в Босилеград. Членове …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *