Начало / България / Нагли цигани с каруци тормозят софийски квартал
циганин

Нагли цигани с каруци тормозят софийски квартал

От години нагли цигани с каруци тормозят жителите на софийския квартал Лагера. От известно време гражданската организация „Лагера и приятели“, създадена за да облагороди облика на квартала, се опитва да се справи и с този проблем. Момчетата полагат доста сериозни усилия за да се преборят с това безобразие. Но споделят, че въпреки многото сигнали, жалби, видео репортажи, протести, институциите продължават да не предприемат никакви мерки за решаване на проблема. Пореден повод за гнева на доброволците от „Лагера и приятели“ е нагло циганско нападение над техен съкварталец. То е извършено на 14-и април, след като на циганина е била направена уместна забележка да не влиза в жилищен комплекс „Лагера“ с каруцата си. Циганинът веднага отвърнал с обиди и агресия и налетял да се саморазправя, въпреки че нарушава правилника за движение. Ето какво споделят от „Лагера и приятели“ в своята фейсбук страница във връзка с инцидента:

„Вече не можем да гарантираме, че реакциите ни ще бъдат мирни, тъй както досега. Налага ли се да се стига до насилие и да има пострадали, за да обърнете внимание и да решите проблема най-накрая? Стигне ли се до там само вие и никой друг няма да бъде виновен, заради бездействието ви до момента! Чашата преля! От днес всяка навлязла в квартал „Лагера” каруца ще бъде разкачана и оставяна на пътя! Безполезни министри и кметове, започвайте да се вслушвате в думите на народа или изчезвайте!
Очакваме адекватна реакция и моментално вземане на мерки!
Настояваме пълна забрана за придвижване с превозно средство, задвижвано от животно в рамките на цялата европейска столица – СОФИЯ.“

Пробвайте също

скръбна_вест

Почина Панде Ефтимов

С огромно прискърбие съобщаваме, че днес, след продължително боледуване, е починал Панде Ефтимов – български …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *