Начало / Европа / Истината за ислямското нашествие към Европа от устата на сириец християнин
spero-haddad-2

Истината за ислямското нашествие към Европа от устата на сириец християнин

Спиро Хадад е 25-годишен сирийски християнин. Миналата година, заедно със свои приятели решил да избяга от Сирия заради военния конфликт. Така попаднал в един от мигрантските потоци към Европа и с ужас установил, че се е озовал сред същите радикални ислямисти, от които бяга. Историята си младия мъж споделя пред германския канал N-TV.

Хадад и приятелите му поели към Европа, минавайки през Бейрут, Истанбул и Измир. Крайната цел на пътуването им била Австрия. „Заминах, защото цялото ми семейство сме християни, но във войната загубихме всичко“, споделя мъжа пред екипа. „Но бях ужасен, когато видях, колко от бежанците съвсем открито казваха, че са поддръжници на ан-Нусра (клон на Ал Кайда, воюващ в Сирия – бел. Н.Р.) и на Ислямска държава“ , продължава разказа си. Пътуването му струвало над 3 хил. евро, главно за каналджии. В един момент обаче бил разделен от приятелите си и останал сам в бежанския поток. Страхувал се да признае, че е християнин. Междувременно, водачите на радикалните ислямисти проповядвали, как скоро от църквите в Европа щели да направят джамии. „Трябваше да говоря като тях, да мисля като тях. Те не понасяха да им се противоречи“ казва Хадад. „Надявах се на свобода в Европа, но в бежанския поток задаваха тон, точно тези хора от които аз избягах“, добавя той. След като пристигнал в Австрия, той се опитал да говори с властите, но по думите му, те не го взели на сериозно. И тъй като не искал да продължи да живее сред ислямисти, в крайна сметка взел решение да се върне обратно в Сирия.

Първоначално планът на Хадад е бил да се установи в Австрия и да вземе майка си и семейството си там. Но сега майка му споделя пред репортери, че е щастлива, че той се е завърнал. Мъжът отново се е върнал на старата си работа в телевизията. Според колегите му има много като него, но повечето не желаят да говорят за това.

„Не е добре, че Европа е отворена за всички. ИДИЛ и ан-Нусра искат да унищожат всичко при вас! Ако не го разберете, бъдещето на Европа е мрачно!“, предупреждава Хадад в края на интервюто. А само година по-рано не си е представял, че сега ще се чувства в по-голяма безопасност обратно в Дамаск, отколкото сред мигрантския поток в Европа.

Пробвайте също

Partizanskata 4eshma (1)

Антибългарска провокация в Босилеград

За поредна провокация, извършена от сръбски шовинисти съобщиха от българския Културно-информационен център в Босилеград. Членове …

Един коментар

  1. Иван Иванов

    Европа е изправена пред смъртна опасност! И ако европейските държави не станат отново самостоятелни политически субекти и вземем бъдещето си в свои ръце не ни чака нищо добро!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *