Начало / България / Безродници надраскаха къщата на ген. Луков
image-a156f5963ff1097477be61f91466882bc3e4f95a3e2da1bbd9da7731e93d9160-V

Безродници надраскаха къщата на ген. Луков

Тази нощ е била издраскана със спрей къщата в София, в която е живял ген. Христо Луков и в която е бил убит от комунистически терористи през 1943 година. Върху фасадата е изписано с черна боя „Виолета Якова – вечна слава“. Еврейката Виолета Якова е тази, която заедно с Иван Буруджиев, застрелват Генерала в гръб, когато се прибира в къщата си.
От символите до надписите става ясно, че зад този вандалски акт срещу паметта на един български герой, стоят анархистки лумпени. Не за първи път тези безродници се опитват да поругаят името на ген. Луков. Къщата няколко пъти е издрасквана, а преди няколко години тези малоумници счупиха и надгробната плоча на Генерала в Централните софийски гробища.
С подобни „среднощни геройства“ извършителите едва ли постигат нещо повече от това, да докарат допълнителни мъки на наследниците на ген. Луков, които в момента живеят в къщата. Внучката му, която по времето на комунистическата диктатура е била непрекъснато тормозена заради роднинската си връзка с този виден антикомунист и нейния съпруг и днес живеят в страх, защото всеки ден може те или къщата им, да бъдат нападнати от подобни лумпени. За възрастната жена, която освен всичко е полуинвалид, а мъжа и е напълно инвалидизиран, са непосилни и разходите за ремонт на фасадата.
За пълното умопомръчение и историческа неграмотност на „смелите атентатори“ говори и факта, че се представят за анархисти, а възхваляват човек член на БКП. Известно е, че след идването си на власт комунистите предприемат репресии и срещу много анархисти, които убиват или хвърлят по лагери.
За коментар потърсихме Български национален съюз, които са организатори на ежегодния Луковмарш – факелно шествие в памет на ген. Луков. Ето какво споделиха те:

„Подобни нападения са напълно в стила на антибългарските елементи, които се противопоставят на Луковмарш. Този акт е израз на безпомощността и отчаянието, които са ги обзели, след като виждат, че губят битката за сърцата и умовете на българската младеж, която масово прегръща идеите на ген. Луков и следва неговия завет. При това положение единствената битка, която им остава да водят е срещу неодушевени предмети като стени и надгробни плочи. И по този начин да стресират и да докарат финансови проблеми на двама възрастни българи, инвалиди. Като гледаме разкривените букви на шрифта, няма да се учудим, ако драскачите не са българи. След като вече не могат да се намерят почти хора, които да протестират срещу Луковмарш и тази година контрашествието беше съставено главно от чужденци, то може би и за това „геройство“ не са се намерили „смелчаци“ тук и е трябвало да бъдат внесени от вън. Но които и да са физическите изпълнители, основна вина носят подбудителите, които са кохортата на антибългарските организации, сипещи от години клевети и лъжи по адрес на Генерала.
Нас, тази вандалщина само ще ни мотивира още повече да продължаваме по пътя, предначертан ни от ген. Луков. Защото и с всичката боя на света, няма как да заличат спомена за него в сърцата ни.
Още утре ще боядисаме с наши средства фасадата на къщата, за да помогнем на изстрадалите роднини на Генерала.
А на анонимните геройчета ще припомним само думите на Апостола на свободата Васил Левски – „Всекиму своето!“

Пробвайте също

скръбна_вест

Почина Панде Ефтимов

С огромно прискърбие съобщаваме, че днес, след продължително боледуване, е починал Панде Ефтимов – български …

2 коментара

 1. Български офицер

  Малко време не стигна на “ Ловните роти “ , на “ Шпицкомандите “ и на четите на ВМРО в Царство България да избият – “ до крак “ , цялата Българска , Комунистическо – каскетаджийска паплач , като подлоги на Червена Москва и Коминтерна ……..!!!
  Тогава ги спасиха Съветските въшливи памуклийки ………… !

 2. КАКВО ДЪЛЖИМ НА РУСИЯ
  Русия освободила България, твърдят „русофилите“. Подразбира се, че Цяла България станала изведнъж свободна (т.е независима и целокупна).
  Ами кого тогава освобождаваха 200 000 убити български войници през 5-те войни за нац. освобождение и обединение. Не освобождение, а разкъсване, унищожение и милиони бежанци донесе Русия на България:
  Русия откъсна Тимошкия санджак в началото на 19 в., за да го даде на Сърбия, пак тя даде на Сърбия Нишки и Пиротски санджаци в 1878. Кой даде Северна Добруджа тогава на Румъния – пак Русия. Кой се бореше най-последователно против движението за самостоятелна българска църква и кой издейства заточението на българските владици? Русия, чрез посланика си ген граф Игнатиев. Кой се бореше най-последователно срещу българското националноосвободително движение и кой окачи Левски на въжето?. Русия, естествено чрез посланика си ген граф Игнатиев. Кой провали Цариградската конференция 1877-78 и попречи да се създадат 2 български автономни области върху ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ЕТНИЧЕСКА ТЕРИТОРИЯ (доказана с официален документ)? Пак Русия, чрез посланика си ген граф Игнатиев. Защото й беше нужна война, за да се легитимира отново сред Великите сили след Кримското поражение. Пак Русия, един ден преди това сключи с Австрия в Райхсщадт Споразумение, където черно на бяло пише, че няма да се създава голяма славянска държава на полуострова. Кой хвърли прах в очите на наивните българи за фантастичната „Санстефанска България“!? Естествено Освободителката Русия. Кой извърши преврат в Бълтгария и докара руски генерали за министри? Русия. Кой се бореше най-проследователно срещу Съединението? Русия (добре, че Британия ни защити). Кой насъска Сърбия да обяви война на България в 1885 и Австрия да я подкрепя? Пак Русия! Кой организираше заговори, бунтове и атентати в България след Съединението? Русия ! Кой организира фронта срещу България през 1913? Русия чрез сателита си Сърбия, чрез подтикване на Румъния и чрез манипулиране на русофилското правителство на Данев (тогава руският посланик казва на Пашич за България: „строшете й гръбнака“). Кой избиваше чрез бомбардировки мирните жители на Варна и Балчик 1915? Пак Русия. Кой окупира България с помощта на 5-та си колона – звенари и шумкари, през 1944 и кой ограби до шушка България? Да, СССР. Кой загради България от Европа и я върна 40 г назад? Пак СССР. Кой ограбва сега 1/4 от БВП на България, води хибридна война и насъсква срещу Родината националните предатели, потомци на АБпФК и слугите на АБпФК.? Отново Русия!
  Нужно ли е още?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *