Начало / Европа / Огромен брой африканци се насочва към Европа
africanimmigrantson

Огромен брой африканци се насочва към Европа

Все по-голям брой африканци се насочват към Европа с намерение трайно да се заселят там. Повечето от тях са от Субсахарска Африка, сочи проучване на Унгарския институт за изследване на миграцията. Тенденцията се засилва особено през последните години. Африканците са готови дори да предприемат пътуване по суша, преминавайки през Близкия Изток и Турция, за да се доберат до Европа.

Според изследването, потока е предимно от Нигерия, Гамбия, Мали, Еритрея и Судан. Въпреки разнообразните проблеми в региона и макар в някои от държавите да има размирици, основната причина за имиграцията е икономическа. Независимо, че Евросъюза е налял 80 млн. помощи в региона, само за изминалата година, африканците се оказват неспособни да се справят с проблемите си. Повечето от тях, търсещи лесен живот в Европа, са необразовани и неквалифицирани. Това означава, че на практика почти не съществува реален шанс те да се интегрират в европейското общество.

Пробвайте също

Partizanskata 4eshma (1)

Антибългарска провокация в Босилеград

За поредна провокация, извършена от сръбски шовинисти съобщиха от българския Културно-информационен център в Босилеград. Членове …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *