Начало / Европа / Далай Лама: Европа не бива да става арабска
Далай Лама

Далай Лама: Европа не бива да става арабска

Далай Лама, духовният водач на будистки Тибет заяви в интервю за Франкфуртер Алгемайне Цайтунг, дадено миналия четвъртък, че Европа е приела твърде много бежанци. Според него, те трябвало в един момент да се завърнат обратно по родните си места.

По думите му, всеки в по-добро положение трябва да им помага, „Но от друга старана, те вече са твърде много“, продължава той. „Европа или например Германия, не бива да се превръща в арабска страна. Германия е Германия“, отбелязва Далай Лама и допълва: „Те са толкова много, че става твърде трудно“. „Дори от морална гледна точка, аз считам че бежанците трябва да бъдат приети само временно“, казва тибетския лидер, „Целта трябва да е те отново да се завърнат и да спомогнат страните им да бъдат възстановени“.

Самият Тибет е потърпевш от подобна миграционна вълна. Далай Лама определя политиката на Китай да наводнява Тибет с китайци, докато тибетците се превръщат в малцинство в собствената си държава, като геноцид. Аналогията с миграционното цунами към Европа е съвсем удачна.

Пробвайте също

Partizanskata 4eshma (1)

Антибългарска провокация в Босилеград

За поредна провокация, извършена от сръбски шовинисти съобщиха от българския Културно-информационен център в Босилеград. Членове …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *