Начало / Култура / Над 5000 родолюбци ще представят българските традиции на събора „Ирин Пирин”
и-п

Над 5000 родолюбци ще представят българските традиции на събора „Ирин Пирин”

Над 5000 родолюбци, изпълнители на фолклорни танци и пазители на традиционни занаяти, ще вземат участие в първото издание на „Ирин Пирин – Съборът на Югозапада“. Събитието ще се проведе от 17 до 19 юни 2016 г. край Разлог, като участието във фестивала е без такса. Организатор е Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Разлог.

и-п-1

Очакванията са за над 100 000 посетители, а площта подготвена за събора е 100 дка. На две сцени народните певци и състави, танцьори, ансамбли, инструменталисти, разказвачи и групи за народни обичаи и обреди ще представят традициите на народа ни. Предвидена е алея, на която над 50 самобитни производители ще представят различни български занаяти. Посетителите ще могат да видят традиционни изделия от керамика, кожа, дърво, както и чанове, рисувани кратуни, икони, бижута, оръжия като саби, мечове и ножове, килими, народни инструменти и носии. Ще има и кулинарни зони с традиционни за региона ястия.

Специално за събора Фондация „Наследство в бъдещето“ изгражда и пилон с височина на 10 етажна сграда, на който ще се развее 35-метрово българско знаме, като символ на родолюбие и национално обединение. Това ще е най-големият български флаг на пилон и ще остане като подарък от фондацията за Община Разлог. Официалното откриване ще е на 17 юни, с грандиозен спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Пирин“.

Пробвайте също

%d0%b2%d0%be%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d0%b5%d1%80%d0%b0

Първо видео за снимките на „Воевода“

Екипът работещ по създаването на филма „Воевода“, посветен на легендарната Румена Воевода, пусна първото видео, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *