Начало / България / Националистите от „Отечество“ и „Историограф“ подготвят общи инициативи
търново

Националистите от „Отечество“ и „Историограф“ подготвят общи инициативи

На среща, провела се във Велико Търново на 25-и юни, представители на двете младежки родолюбиви организации – Сдружение „Отечество“ и Сдружение „Историограф“, обсъдиха възможности за взаимно сътрудничество. Събирането се проведе в сградата на Народната библиотека „Петко Рачов Славейков“. Представители на двете сдружения представиха своята дейност и концепцията си за развитие. Също така, те дариха средства на библиотеката за закупуване на нови книги и материали.

Презентациите бяха последвани от дискусия за възможности за съвместни начинания и бяха предложени планове за по-мащабни срещи на неправителствени патриотични организации в многостранен формат. В плановете на двете сдружения влизат инициативи като организирането на обсъждания, кръгли маси и конференции, изложби, митинги, шествия, концерти, посещения на музеи, паметници, исторически местности, туристически походи; издаването на книги, периодични издания, мултимедия, брошури, листовки; активното взаимодействие с местни, регионални, национални и международни организации и неформални структури.

Срещата във Велико Търново премина на фона на очертаващо се все по-тясно сътрудничество между непартийни патриотични организации.

Снимка: Сдружение „Отечество“

Пробвайте също

скръбна_вест

Почина Панде Ефтимов

С огромно прискърбие съобщаваме, че днес, след продължително боледуване, е починал Панде Ефтимов – български …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *