Начало / Европа / От началото на 2016 над половин милион мигранти са вече в Европа
пришълци

От началото на 2016 над половин милион мигранти са вече в Европа

По официални данни на Евросъюза, над половин милион мигранти са нахлули в Европа, само от началото на 2016 година. От тях, 226 000 са се заселили в Германия. Това е официалната статистика, но реалния брой нашественици вероятно е по-голям.

Макар, че през последните месеци редица европейски политици и западни медии се опитваха да убедят обществеността, че мигрантския поток намалява, статистиката показва съвсем друго. Според проучването на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището (EASO), публикувано от австрийския вестник „Кронен Цайтунг“, броят на мигрантите влезли в Европа през първите 5 месеца на 2016 г., надвишава броя на пристигналите за същия период през 2015 г. Ако за първото петмесечие на миналата година в Европа са навлезли 350 000 пришълци, то сега броят е скочил до над 500 000. Активен е не само маршрутът през Балканите, но и морския маршрут от Северна Африка към Италия. Именно броят на пристигащите по него бележи рекордни нива.

От Германското федерално бюро за мигрантите и бежанците твърдят, че след блокирането на част от балканския маршрут, пристигащите в страната са намалели. Но в същото време признават, че вероятно има поне 150 000 мигранти в Германия, които не са регистрирани никъде. Въпреки опитите да се замажат очите на европейците с твърдения, че „бежанската“ криза утихва, дори служби като Фронтекс заявяват, че това далеч не е така и че причините за нея все още не са отстранени. Ако нашествието към Европа продължава със същите темпове, целият континент скоро ще изпадна в изключително тежка криза, чиито последствия са трудно предвидими.

Пробвайте също

Partizanskata 4eshma (1)

Антибългарска провокация в Босилеград

За поредна провокация, извършена от сръбски шовинисти съобщиха от българския Културно-информационен център в Босилеград. Членове …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *